کلمه‌ کانادا از Kanata به معنای روستا یا اقامتگاه گرفته شده است، ژاک کارتیه اولین‌ بار از کلمه‌ کانادا برای اشاره به منطقه اطراف شهر که اکنون شهر کبک است استفاده کرد. اگرچه جمعیت کانادا به نسبت وسعت آن کم است اما دارای منابع طبیعی و سرمایه فکری فراوانی است و وجود کامینیوتی‌های مختلف کانادا را به جامعه‌ای چند ‌فرهنگی تبدیل کرده است که به راحتی جمعیت مهاجر را از قاره‌های مختلف در خود میپذیرد و استقبال میکند. در ادامه میخواهیم درباره ویزای کانادا و انواع صحبت کنیم؛ همراه ما باشید.

چرا مهاجرت به کانادا انتخاب به صرفه‌ ای است؟

مهاجرت به کانادا تا دهه ۱۹۶۰ میلادی غالبا به کشور‌های اروپایی محدود میشد اما رفته رفته روند مهاجرت تغییر کرده و نصف مهاجران به کانادا را افراد کشور‌های آسیایی تشکیل دادند؛ به دنبال این تغییر و تحولات سهم ایران نیز در این میان چشم‌گیر بوده است. ایران در سال ۱۹۸۸ میلادی جزو ۱۰ کشور اول مهاجر فرست به کانادا تبدیل شد.

اقتصاد پررونق و رو به رشد کانادا و در کنار آن نیاز به نیروی کار بیشتر طیف وسیعی از فرصت‌های شغلی را به وجود می‌آورد که باعث میشود کانادا کمترین نرخ بیکاری را در میان کشور‌های آمریکای شمالی داشته باشد. وجود فناوری‌های پیشرفته محرکه اقتصادی مهم و قوی در کانادا است.
کانادا به لطف بهره‌وری صنعتی بالا و جامعه علمی غنی نیاز به نیروی کار از سراسر جهان دارد، و همچنین علم برتر آن در زمینه‌های مختلفی چون علوم زیستی، بیمه و خدمات مالی، فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک و صنایع مواد غذایی از دانشجویان جوان و پویا نیز به خوبی استقبال میکند.

ویزای کانادا

ویزا در واقع یک نوع مجوز ورود برای شما است که به صورت قانونی بتوانید وارد مرز‌های کانادا شوید و اقامت دائم یا موقت کانادا را به دست بیاورید. ویزای کانادا بعد از تایید کنسولگری یا سفارت کانادا در کشور مبدا صادر میشود و به این معناست که کنسولگری شما را واجد شرایط برای ورود به کانادا دانسته است. اعتبار ویزا با مهری که در گذرنامه وارد میشود تایید میشود که نشان دهنده تایید صلاحیت شما است.

ویزای کانادا برای چه کسانی ضروری است؟

شهروندان کشور‌‌هایی که معافیت ویزا یا مجوز سفر الکترونیکی (eTA) ندارند، برای ورود به این کشور چه برای کار، مهاجرت و حتی به صورت توریستی به ویزا نیاز دارند. اگر شما هم از متقاضیان ورود به کشور کانادا هستید به این ویزا نیاز دارید و باید برای اخذ ویزا اقدام کنید؛ روش‌های مختلفی برای دریافت ویزای بسته به نوع ویزایی که میخواهید وجود دارد.

انواع ویزای کانادا

انواع ویزای کانادا

قبل از درخواست برای ویزای کانادا ابتدا باید مشخص کنید که برای چه نوع ویزایی میخواهید اقدام کنید. برای ورود به کانادا نیاز دارید که یکی از روش‌ها را مطابق با انگیزه خود انتخاب کنید.

۱- ویزای موقت

با دریافت ویزای موقت کانادا فرد میتواند مطابق جدول زمانی که عمدتا توسط کنسولگری و افسران مرزی تعیین میشود در کانادا حضور داشته باشد. این زمان از یک ماه تا ۶ ماه است که میتواند مجوز یکبار ورود و یا چندبار ورود به کانادا باشد. با دریافت ویزای یکبار ورود فرد این امکان را دارد که تنها یکبار وارد مرز‌های کانادا شود و بعد از پایان زمان مجوز مجددا به کشور خود برگردد و بعد از آن درخواست اقامت موقت کند، اما ویزای چندبار ورود به فرد این امکان را میدهد که تا اتمام زمان ویزای خود، چندین بار وارد کشور کانادا شود و سپس درخواست ویزای موقت کند.

انواع ویزای موقت کانادا

همه افرادی که قصد ورود به کانادا را دارند ثروتمند و متخصص نیستند و تحصیلات و تجربه کار ندارند، این افراد میتوانند در صورت واجد شرایط بودن یکی از روش‌های اقامت موقت در کانادا را انتخاب کنند و برای دریافت ویزا اقدام کنند. انواع ویزای موقت کانادا به شرح زیر است:

  • ویزای توریستی
  • سوپر ویزای کانادا
  • ویزای دیپلماتیک
  • ویزای حسن نیت
  • ویزای تجاری
  • ویزای زایمان
  • ویزای اهدای عضو
  • ویزای تسهیلاتی
  • ویزای تحصیلی
  • ویزای کار موقت
  • ویزای کار در تعطیلات

ویزای دائمی

ویزای دائمی کانادا

دارندگان ویزای دائمی اجازه دارند به طور دائم در کشور کانادا حضور داشته باشند که به عنوان ویزای مهاجرتی نیز شناخته میشود و انواع مختلفی را شامل میشود.

انواع ویزای دائمی کانادا

ویزای سرمایه گذاری

این ویزا اختصاصی برای افرادی صادر میشود که توانایی سرمایه گذاری در اقتصاد کانادا را دارند. سرمایه حداقلی این افراد برای سرمایه گذاری باید ۴۰۰ هزار دلار باشد.

ویزای استارت آپ

متقاضیان این ویزا کارآفرینانی هستند که از تمکن مالی کافی برخوردارند و میتوانند به دولت کانادا متعهد شوند که توانایی ایجاد شغل جدید در کانادا را دارند.

ویزای خود اشتغالی

هدف این ویزا هنرمندان یا ورزشکارانی است که تجربه کافی و رزومه بی نقص دارند و توانایی رقابت در سطح جهانی را دارند.

ویزای کارگر ماهر

اگر به حرفه‌ای از مشاغل مورد نیاز استان‌های کانادا مسلط هستید این امکان وجود دارد که اقامت دائم را دریافت کرده و به عنوان کارگر ماهر در کانادا کار کنید.

ویزای حمایت از خانواده

این ویزا به همسر و فرزندان افرادی که مقیم کانادا و یا دارای اقامت دائم کانادا هستند اجازه میدهد که به طور دائم به کانادا مهاجرت کنند.

ویزای پرستاری

این ویزا به افراد واجد شرایط برای مراقبت از سالمندان و کودکان داده می شود که یکی از راه‌های اخذ اقامت دائم است.

ویزای اکسپرس اینتری

برنامه ورود سریع یا اکسپرس اینتری برنامه مهاجرتی است که توسط دولت کانادا طراحی شده است تا به افراد سرتاسر جهان اجازه دهد بر اساس مهارت خاص خود برای مهاجرت به کانادا اقدام کنند. ویزای اکسپرس اینتری شامل موارد زیر است:

برنامه کارگر ماهر فدرال

ویزای کارگر ماهر به افرادی داده میشود که در مشاغل مورد نیاز کانادا مشغول به کار شوند. این کارگران باید نیاز هر استان را بررسی کنند و پس از کسب امتیاز لازم به کار مشغول شوند.

برنامه نیروی کار متخصص

این ویزا به افراد متخصص و واجد شرایط مانند: نجاران، مهندسان هواپیما، اپراتور جرثقیل، مکانیک تجهیزات سنگین، برقکار‌ها، جوشکار‌ها، لوله‌کش‌ها و… داده میشود.

برنامه مهاجرت استانی

ویزای مهاجرت استانی به کارگران نیمه ماهر و کم مهارتی داده میشود که با نیروی کار خود در استان‌های مورد تقاضای کانادا مستقر میشوند.

برنامه تجربه کانادایی

تجربه کانادایی برای افرادی است که با ویزای موقت دانشجویی و ویزای کار در این کشور مستقر شده‌اند و به واسطه تجربه تحصیلات و کار کانادایی درخواست اقامت دائم میدهند.

روند دریافت ویزای کانادا

روند دریافت ویزای کانادا

برای درخواست این ویزا تمام مراحل زیر باید به صورت کامل طی شود:

  1. شرایط خود را ارزیابی کنید که آیا واجد شرایط برای دریافت ویزا هستید یا خیر.
  2. حساب آنلاین ایجاد کنید.
  3. مدارک و فایل‌های مورد نیاز را ارسال کنید.
  4. هزینه‌ها را پرداخت کنید.
  5. منتطر رسیدگی به درخواست خود باشید.

پس از ارسال مدارک، سفارت کانادا با توجه به نوع ویزای مورد درخواست شما، مدارک و اطلاعات شما را بررسی میکند و شما را به مصاحبه دعوت میکند. پس از مصاحبه و پاسخ به پرسش‌های مسئول مربوطه، صلاحیت شما برای دریافت ویزا بررسی و تعیین میشود.

زمان صدور ویزای کانادا

زمان صدور این ویزا در هر مورد متفاوت است. ممکن است بین ۲ یا ۴ هفته یا بیشتر طول بکشد. پس از ثبت درخواست و تکمیل مدارک و اطلاعات روند صدور ویزای شما توسط مقامات کانادا شروع میشود. اگر مدارک و اطلاعات شما ناقص باشد تاخیر در صدور ویزا ایجاد میشود.

لازم به یادآوری است که دولت کانادا برای پذیرش مهاجر به داخل کشور خواستار این است که هر مهاجر مدارک و شواهد و مستندات لازم را ارائه نمایند. اداره مهاجرت کانادا مهاجران پذیرفته شده در کانادا را در طبقه مشخصی قرار داده و کد خاصی را به او اختصاص میدهد. مانند: مهاجرت‌های وابسته فامیلی که از طرف بستگان خود در کانادا مستقر میشوند. مهاجران مستقل به چند شاخه تقسیم میشوند: کارگران فنی و ماهر، سرمایه‌گذاران، دانشجویان و افرادی که از پتانسیل علمی و مادی مناسبی جهت ایجاد اشتغال برخوردارند.

به این مطلب چند امتیاز میدی ؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *